Huipputason harrastus lapsille ja nuorille

Harrastus Tampereen Pursiseuran lasten ja nuorten toiminnan parissa avaa ovet sekä kovan kilpapurjehduksen että rennon retkeilynkin maailmaan. Parhaiten harrastuksen alkuun pääsee osallistumalla alkukesästä jollekin viikon mittaisista alkeistason kursseistamme Tampereella. Kurssimme ovat avoimia jokaiselle uimataitoiselle 7–15-vuotiaalle lapselle ja nuorelle, eikä kiistatonta parasta ikää aloittaa harrastus ole. Purjehdus onkin ollut suosittu harrastusta vaihtavien tai vanhan harrastuksen rinnalle uutta etsivien joukossa. Alkeistason kurssin jälkeen harrastus jatkuu viikottaisessa harrastus- tai kilpailuryhmässä sekä halutessaan jatkokurssilla ja kesäleirillä. Tampereen Pursiseuran lasten ja nuorten toiminnan kautta löytyykin jokaiselle sopiva purjehduksellinen harrastusmuoto.

Kurssit ja ilmoittautuminen
Tutustumis- ja kokeilutapahtumat
Koronaohjeistus junioritoiminnassa

purjehdus on paras harrrastus lapselle tamperepurjehdus on paras harrrastus lapselle tampere

Tähtiseuramerkki takaa laadukkaan harrastuslapsille ja nuorille
SPV:n purjehduskoulu harrastus lapsille ja nuorille

Valtakunnallisesti korkeatasoinen harrastus lapsille ja nuorille

Tampereen Pursiseuralle on myönnetty lasten ja nuorten toiminnan Sinettiseuramerkki vuonna 2006 ja vuonna 2018 seuralle myönnettiin Olympiakomitean Tähtiseuramerkki. Ne ovat tunnustuksia monipuolisesta ja laadukkaasta harrastustoiminnasta lapsille ja nuorille sekä toimivat osoituksena modernista, kaikkien harrastajien tarpeisiin sopeutuvasta ja jatkuvasti kehittyvästä toiminnasta. Merkin säilyttämiseksi Tampereen Pursiseurassa toteutetaan Olympiakomitean Tähtiseuran laatutekijöitä, ja seuran toimintaa tarkastellaan muutaman vuoden välein lajiliiton, Suomen Purjehdus ja Veneilyn, toteuttamissa Tähtiseura-auditoinneissa.

Lisäksi Tampereen Pursiseura on osa Suomen Purjehdus ja Veneilyn Lasten purjehduskoulu -konseptia ja on täten sitoutunut järjestämään korkealaatuista purjehduksen alkeisopetusta. Kaikki TaPS ohjaajat ovat Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n kouluttamia, ja alkeisopetuksessa seurataan yhdessä muiden Suomen pursiseurojen kanssa luotuja tavoitteita sekä käytetään yhdessä hyväksi todettuja harjoitteita. Aloita purjehdus helposti TaPSin purjehduskoulussa!


Tuulettomalla säällä purjehdusta harrastava lapsia täytyy hinata moottoriveneellä.

Lapsille ja nuorille tarjotaan loistava harrastus

Ensiluokkaiset harrastusohjaajat

Kursseja, leirejä sekä harjoituksia pitävät ohjaajat ovat aina käyneet lajiliiton, Suomen Purjehdus ja Veneilyn, valtakunnallisesti vahvistetun ohjaajakoulutuksen, joten jokaisella ohjaajallamme on siis vähintään 20 tunnin edestä koulutusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta, suurimmalla osalla vielä enemmän. Ohjaajamme ovat myös ensiapukoulutettuja, ja lisäksi usealla on ohjaus- ja valmennuskokemusta myös muiden lajien saralta.

Kaikilla ohjaajillamme on monen vuoden kokemus kevytvenepurjehduksesta ja suurimmalla osalla myös kilpailusta. Lähes kaikki ohjaajamme harjoittelevatkin edelleen jollapurjehdusta kansallisella, jopa kansainvälisellä tasolla. Huipputason ohjaajien ansiosta purjehdus Tampereen Pursiseuralla onkin loistoluokan harrastus joka lapselle ja nuorelle!


Oiva harrastus lapsille ja nuorille

Aloita uusi harrastus heti!

Parhaiten harrastuksen alkuun pääsee ilmoittautumalla alkeis- tai Zoom-kurssille. Viikon mittaisen kurssin jälkeen ovet aukeavat Temppuryhmän viikkoharjoituksiin sekä kesäleirille ja taitoja on mahdollista hioa vielä jatkokurssilla. Kokemuksen ja taitojen karttuessa aukeaa myös mahdollisuus siirtyä Temppuryhmästä Taitoryhmään ja kilpailukiinnostuksen herättyä kilpavalmennusryhmään. Kokeilutapahtumiemme kohtalo koronavirustilanteessa on vielä epäselvä, mutta kurssit tulemme lähes varmasti järjestämään.

Kurssit ja ilmoittautuminen
Tutustumistapahtumat
Purjehdus harrastuksena
Jäsenyys ja vakuutukset
Ohjaajat
Purjehtijan varustus
Veneluokat harjoituksissa
Tiedotuskanavat
Kesäleiriblogi

Yhteystiedot

Junioripäällikkö
Pekka Ronkanen
050 340 6242
junioripaallikko(ät)taps.fi