Juniorit 2018-11-07T08:08:01+01:00

Juniorit

.

Junioritoiminta

Tampereen Pursiseura on yksi Suomen sisävesien suurimmista junioriseuroista. Seuran junioritoiminnan noin 50-vuotisen historian aikana on toimintaan osallistunut satoja lapsia ja nuoria, ja vuosittain aktiivisia harrastajia on jopa sata! TaPSin – kuten muidenkin pursiseurojen  menestyneimmät kilpailijat ja aktiivisimmat seuratoimijat ovat lähes poikkeuksetta aloittaneet uransa lapsina ja nuorina junioritoiminnassa.

Junioritoimintaan pääset mukaan ilmoittautumalla alkeisryhmiimme. Viikon mittaisen alkeiskurssin jälkeen ovet aukeavat viikkoharjoituksiin ja kesäleirille. Taitojen kartuessa jatkuu harrastus jatkoryhmässä ja myöhemmin aukeaa myös mahdollisuus liittyä kilpavalmennusryhmään.


TaPS on Tähtiseura

Tampereen Pursiseuralle on myönnetty lasten ja nuorten toiminnan Tähtiseuramerkki vuonna 2006. Se on tunnustus monipuolisesta ja laadukkaasta junioritoiminnasta ja toimii osoitusena modernista, kaikkien harrastajien tarpeisiin sopeutuvasta ja jatkuvasti kehittyästä toiminnasta. Merkin säilyttämiseksi Tampereen Pursiseurassa toteutetaan Olympiakomitean Tähtiseuran laatutekijöitä, ja seuran toimintaa tarkastellaan muutaman vuoden välein luokkaliiton, Suomen Purjehdus ja Veneilyn toteuttamissa Tähtiseura-auditoinneissa.


.

.

.

Huipputason ohjaajat

Kursseja, leirejä sekä harjoituksia pitävät ohjaajat ovat aina käyneet lajiliiton, Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n valtakunnallisesti vahvistetun ohjaajakoulutuksen. Jokaisella ohjaajalla on siis vähintään 20 tunnin edestä koulutusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta, suurimmalla osalla vielä enemmän. Kaikki ohjaamme ovat myös ensiapukoulutettuja.

Kaikilla ohjaajillamme on usean vuoden kokemus kevytvenepurjehduksesta, ja -kilpailusta, ja suurin osa edelleen harjoittelee ja kilpailee kansallisella, jopa kansainvälisellä tasolla.