Yleistä toiminnasta

Yleistä toiminnasta 2018-04-03T19:22:53+02:00

Purjehdus on kaikkea rennosta harrastamisesta tavoitteelliseen kilpailuun

Purjehdus harrastuksena takaa tiedot ja taidot vesillä toimintaan sekä luo urheilullisen pohjan elämään. Me Tampereen Pursiseuralla haluamme kasvattaa harrastajistamme urheilullisia nuoria ja taitavia vesillä liikkujia hauskan ja monipuolisen ulkoilmaharrastuksen parissa. Useimmille juniorina purjehduksen aloittaneille lajista muodostuu elinikäinen harrastus jonka parissa viihtyy parhaimmillaan koko perhe. Kursseilla keskitytään pääasiassa yleisten veneily- ja purjehdustaitojen sekä veneenhallinnan kehittämiseen hauskojen ja yhteisöllisten harjoitteiden kautta.

Lisäksi purjehdus kehittää myös monia arkipäiväiväisessäkin toiminnassa hyödyllisiä fyysisiä ominaisuuksia kuten tasapainoa, kestävyyskuntoa ja koordinaatiota. Lihaksia jollapurjehdus vahvistaa lähes joka puolella kehoa, erityisesti jaloissa, vatsan alueella sekä käsissä. Pyrimme edistämään harrastajiemme liikunnallisuutta myös harrastuksen ulkopuolella.

TaPSin junioritoiminta avaa ovet myös kilpapurjehduksen saloihin maakuntatasolle asti. Kansallisella ja kansainvälisellä tasolla kilpavalmennuksen hoitaa Tampere Sailing Team. TaPSin juniorikursseilta lähtöpotkun kilpapurjehduksen maailmaan ovat saaneet useat kymmenet urheilijanuorukaiset – ja vähän vanhemmatkin. Seuran nimissä onkin useampia Suomen-mestaruusmitaleja, ranking-sarjojen ja -osakilpailujen voittoja sekä PM-, EM- ja MM-tason kilpailusuorituksia.


 

Laatuseuratoiminta ja -sinetti

Tampereen Pursiseuralle on myönnetty junioritoiminnan sinetti vuonna 2006. Sinetti on tunnustus monipuolisesta ja laadukkaasta junioritoiminnasta. Sinetin säilyttämiseksi Tampereen pursiseura noudattaa Olympiakomitean Laatuseurakriteerejä, ja seuran toimintaa tarkastellaan muutaman vuoden välein luokkaliiton toteuttamissa Laatuseura-auditoinneissa. Viimeisin auditointi järjestettiin syksyllä 2017.


 

Ohjaus

Kursseja, leirejä sekä harjoituksia pitävät ohjaajat ovat aina käyneet lajiliiton, Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n valtakunnallisesti vahvistetun ohjaajakoulutuksen. Jokaisella ohjaajalla on siis vähintään 20 tunnin edestä koulutusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta, suurimmalla osalla vielä enemmän. Kaikki ohjaamme ovat myös ensiapukoulutettuja.

Kaikilla ohjaajillamme on usean vuoden kokemus kevytvenepurjehduksesta, ja -kilpailusta, ja suurin osa edelleen harjoittelee ja kilpailee kansallisella, jopa kansainvälisellä tasolla.


 

Yhteystiedot

Juniorivastaava
Veikka Viitala
044 217 5486
junioripaallikko(ät)taps.fi