Huipputason harrastus lapsille ja nuorille!

Tampereen Pursiseura on yksi Suomen sisävesien suurimmista junioriseuroista. Seuran junioritoiminnan noin 50-vuotisen historian aikana on toimintaan osallistunut satoja lapsia ja nuoria. Vuosittain aktiivisia harrastajia on useita kymmeniä. TaPSin — kuten muidenkin pursiseurojen — menestyneimmät kilpailijat ja aktiivisimmat seuratoimijat ovat lähes poikkeuksetta aloittaneet uransa lapsina ja nuorina junioritoiminnassa.

Tampereen Pursiseuran junioritoiminta avaa ovet sekä kovan kilpapurjehduksen että rennon retkeilynkin maailmaan. Seuran lipun alla seilaavia nykyisiä ja entisiä junioreita onkin näkynyt niin maailman merillä mitaleita metsästämässä kuin kotijärven ankkuripaikkojakin katsastamassa. TaPSin junioritoiminnan kautta löytyykin jokaiselle sopiva purjehduksellinen harrastusmuoto.

Ryhmät ja ilmoittautuminen
Kokeilu- ja tutustumistapahtumat

Yhteistyössä muiden kanssa

Tampereen Pursiseuralle on myönnetty lasten ja nuorten toiminnan Sinettiseuramerkki vuonna 2006 ja vuonna 2018 seuralle myönnettiin Olympiakomitean Tähtiseuramerkki. Se on tunnustus monipuolisesta ja laadukkaasta junioritoiminnasta ja toimii osoituksena modernista, kaikkien harrastajien tarpeisiin sopeutuvasta ja jatkuvasti kehittyvästä toiminnasta. Merkin säilyttämiseksi Tampereen Pursiseurassa toteutetaan Olympiakomitean Tähtiseuran laatutekijöitä, ja seuran toimintaa tarkastellaan muutaman vuoden välein lajiliiton, Suomen Purjehdus ja Veneilyn toteuttamissa Tähtiseura-auditoinneissa.

Tampereen Pursiseura on osa Suomen Purjehdus ja Veneilyn Lasten purjehduskoulu -konseptia ja on täten sitoutunut järjestämään korkealaatuista purjehduksen alkeisopetusta. Kaikki TaPS ohjaajat ovat Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n kouluttamia, ja alkeisopetuksessa seurataan yhdessä muiden Suomen pursiseurojen kanssa luotuja tavoitteita sekä käytetään yhdessä hyväksi todettuja harjoitteita. Aloita purjehdus helposti TaPSin purjehduskoulussa!


Tuulettomalla säällä purjehdusta harrastava lapsia täytyy hinata moottoriveneellä.

Ensiluokkaiset ohjaajat

Kursseja, leirejä sekä harjoituksia pitävät ohjaajat ovat aina käyneet lajiliiton, Suomen Purjehdus ja Veneilyn valtakunnallisesti vahvistetun ohjaajakoulutuksen. Jokaisella ohjaajalla on siis vähintään 20 tunnin edestä koulutusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta, suurimmalla osalla vielä enemmän. Ohjaajamme ovat myös ensiapukoulutettuja, ja lisäksi usealla on ohjaus- ja valmennuskokemusta myös muiden lajien saralta.

Kaikilla ohjaajillamme on usean vuoden kokemus kevytvenepurjehduksesta, ja -kilpailusta, ja suurin osa edelleen harjoittelee ja kilpailee kansallisella, jopa kansainvälisellä tasolla. Huipputason ohjaajien ansiosta purjehdus TaPSilla onkin loistoluokan harrastus lapsille ja nuorille!


Aloita sukellus purjehduksen maailmaan!

Koronavirustilanteen johdosta kaikki tutustumistapahtumat on joiuduttu valitettavasti perumaan, mutta harrastuksen mukaan pääsee parhaiten ilmoittautumalla alkeis- tai Zoom-kurssille. Viikon mittaisen kurssin jälkeen ovet aukeavat viikkoharjoituksiin ja kesäleirille. Taitoja hiotaan vielä jatkokurssilla, ja myöhemmin kokemuksen karttuessa aukeaa myös mahdollisuus liittyä kilpavalmennusryhmään.

Ryhmät ja ilmoittautuminen
Tutustumistapahtumat
Purjehdus harrastuksena
Jäsenyys ja vakuutukset
Ohjaajat
Purjehtijan varustus
Veneluokat harjoituksissa
Tiedotuskanavat
Kesäleiriblogi