Kurssit ja treenit

Ilmoittautuminen
Palautelomake

Purjehdusharrastuksen alkuun pääsee loistavasti alkeis- tai Zoom-kurssilta, minkä jälkeen seilausta voi jatkaa niin jatkokurssilla, Temppuryhmän viikoittaisissa harjoituksissa kuin kesäleirilläkin. Toimintaan mukaan ovat tervetulleita kaikki seitsemästä kuuteentoista vuotiaat 50 metrin uimataidon omaavat lapset ja nuoret. Seura tarjoaa kurssien ja harjoitusten ajaksi käyttöön jollan ja pelastusliivit. Mukaasi tarvitset siis vain vaihtovaatteet ja eväät. Kaikki kurssilaiset liitetään seuran jäseniksi, jolloin kurssilaiset kuuluvat seuran ryhmävakuutuksen piiriin.

Vuosille 2018 ja 2019 junioritoimintaamme on myönnetty Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea.

Lisätietoa toiminnasta saat otsikoita klikkaamalla.

Alkeiskurssi

Alkeiskurssi on paras mahdollinen tapa aloittaa purjehdusharrastus! Kurssi on suunnattu pääosin 7 -11-vuotiaille uusille harrastajille. Yli 11-vuotiaille harrastajille suosittelemme Zoom-kurssia, mutta tarvittaessa Zoom-kurssin sijaan alkeiskurssille osallistuminenkin on mahdollista. Viikon mittaisen alkeiskurssin aikana opitaan kaikki jollapurjehduksen perusteet mahdollistaen harrastuksen jatkamisen Temppuryhmässä, jatkokurssilla, kesäleirillä – tai parhaassa tapauksessa näillä kaikilla! Oppiminen tapahtuu mukavasti porukalla rauhalliseen tahtiin uusiin kavereihin samalla tutustuen. Kurssilla on lajiliiton koulutuksen käyneitä ohjaajia aina vähintään yksi viittä harrastajaa kohden.

Kurssin hinta on 155 € kattaen viikon kurssin lisäksi pääsyn Temppuryhmän harjoituksiin. Kaikkien kursseille osallistuvien tulee olla vakuutussyistä seuran jäseniä, ja kurssihinta sisältääkin myös jäsenmaksu 20€. Mikäli olet ilmoittautuessasi jo seuran jäsen saat käytettyä kuponkia ”jäsenmaksu” oston yhteydessä vähentääksesi jäsenmaksun kurssihinnasta.

Ilmoittautuminen alkeiskursseille tapahtuu pursiseuran nettikaupassa.  Ilmoittauduthan kurssille viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Kesällä 2020 järjestetään kolme alkeiskurssia. Kurssit ovat kokonaispituudeltaan 20 tuntia ja jakautuvat neljälle tai viidelle arkipäivälle. Kurssiajankohdat ovat:

  • 1. – 5.6. klo 8:00 – 12:00
  • 1. – 5.6. klo 12:30 – 16:30
  • 15. – 18.6. klo 9:30 – 14:30
Zoom-kurssi

Zoom-kurssi on 12 – 16-vuotiaille suunnattu alkeistason kurssi. Kurssilla käydään läpi samat asiat kuin alkeiskurssillakin, mutta opetusveneinä käytetään pääasiassa Zoom8-jollia purjehtijoiden iän ja fyysisen koon vuoksi. Zoom-kurssin jälkeen harrastus jatkuu alkeiskurssin tapaan Tempuryhmässä, jatkokurssilla ja kesäleirillä.

Kurssin hinta on 155 € kattaen viikon kurssin lisäksi pääsyn Temppuryhmän harjoituksiin. Kaikkien kursseille osallistuvien tulee olla vakuutussyistä seuran jäseniä, ja kurssihinta sisältääkin myös jäsenmaksu 20€. Mikäli olet ilmoittautuessasi jo seuran jäsen saat käytettyä kuponkia ”jäsenmaksu” oston yhteydessä vähentääksesi jäsenmaksun kurssihinnasta.

Ilmoittautuminen Zoom-kurssille tapahtuu verkkokaupassa. Ilmoittauduthan kurssille viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Kesällä 2020 Zoom-kurssi järjestetään 8. – 12.6. kello 8:00 – 12:00

Jatkokurssi

Jatkokurssilla jatketaan osallistujien purjehdustaitojen kehittämistä jo ennestään tuttujen kavereiden kanssa. Kurssille ovat tervetulleita kaikki alkeiskurssin käyneet.

Jatkokurssin hinta on 115 €, johon kuuluu kurssin lisäksi pääsy Temppuryhmän harjoituksiin. Kaikkien kurssille osallistuvien tulee vakuutussyistä olla seuran jäseniä. Osallistujat liitetään automaattisesti seuran jäseniksi kurssille ilmoittautumisen yhteydessä 20 € lisähintaan, mikäli jäsenyyttä ei vielä ole.

Ilmoittautuminen jatkokursseille tapahtuu verkkokaupassa.

Jatkokursseja järjestetään kaksi kesällä 2020. Kurssien ajankohdat ovat:

  • 8. – 12.6. Kello 12:30 – 16:30
  • 3. – 7.8. Kello 9:30 – 13:30
Temppuryhmä

Temppuryhmä tarjoaa mahdollisuuden jatkaa harrastusta alkeiskurssin jälkeen läpi purjehduskauden tarjoten kaksi harjoituskertaa viikossa heti toukokuun alusta aivan syyskuun loppuun saakka. Temppuryhmän harjoitusten ohjelma mukautetaan aina osallistujien taitotason mukaiseksi myös toiveet huomioiden. Kurssien tapaisesti oppiminen tapahtuu hauskasti porukalla.

Temppuryhmän harjoitusajankohdat ovat maanantai ja torstai. Treenit alkavat kello 17 (purjehdusvaatetus yllä) loppuen kouluaikana kello 19 ja kesäloma-aikana kello 19:30. Lisäksi tiettyinä tiistaipäivinä osallistutaan hieman kauempana Näsinselällä yhdessä muiden Tampereen pursiseurojen kanssa järjestettäviin Junnu Cup -kilpailuharjoituksiin, joiden pituus vaihtelee keliolosuhteiden mukaan. Tämän takia tiistaiharjoitukset saattavat hieman venyä ilmoitetun loppumisajankohdan yli. Arvion loppumisajankohdasta saa aina rannasta ennen vesillelähtöä ohjaajilta.

Temppuryhmään ilmoittautuminen tapahtuu verkkokaupassa.  Temppuryhmän hinta on koko kesältä 75 €. Kaikkien Temppuryhmän osallistujien tulee olla myös seuran jäseniä. Osallistujat liitetään automaattisesti seuran jäseniksi Temppuryhmään ilmoittautumisen yhteydessä 20 € lisähintaan, mikäli jäsenyyttä ei vielä ole.

Temppuryhmään osallistujat ilmoittavat harjoituskertakohtainen osallistumisensa Nimenhuuto-palvelussa viimeistään harjoituksia edeltävänä päivänä riittävän ohjaajamäärän varmistamiseksi sekä ohjelman räätälöimiseksi. Lisätietoa Nimenhuudosta täältä!

Kesäleiri

Kesän purjehduskauden kohokohta on yleensä ollut Ruovedellä, seuran Kesämäen retkitukikohdassa järjestettävä junioreiden kesäleiri. Valitettavasti kesän 2020 junnuleiri on jouduttu perumaan. Vajaan viikon mittaisen leirin aikana muun muassa uidaan, purjehditaan, saunotaan, leikitään, pelataan ja urheillaan. Leirille ovat tervetulleita kaikki 50 m uimataitoiset Alkeiskurssin käyneet tai vastaavan taitotason omaavat. Leirin hinta on 120 € sisältäen aamu- ja iltapalat, kaksi lämmintä ruokaa päivässä sekä kuljetuksen lerille. Retkeilyhengen mukaisesti leirillä yövytään omissa tai leirikavereiden teltoissa. Sisarushinta saman talouden kahdelle lapselle on 95 € (syötä ostaessa kuponki leiri95) leiriläistä kohden. Kaikkien leirille osallistujien tulee olla myös seuran jäseniä. Osallistujat liitetään automaattisesti seuran jäseniksi leirille ilmoittautumisen yhteydessä 20 € lisähintaan, mikäli jäsenyyttä ei vielä ole. Ilmoittautuminen leirille aukeaa kevällä verkkokaupassa. Leirille mahtuu ensimmäiset 30 ilmoittautunutta. Tarkat lisätiedot ja -ohjeet lähetetään ilmoittautujille sähköpostitse noin viikkoa ennen leiriä.

Talviryhmä

Talviryhmä tarjoaa purjehduskokemuksesta riippumatta kaikille seuran juniorijäsenille yhteisiä aktivitetteja läpi niin sanotun kovan veden kauden. Talviryhmä kokoontuu pääsääntöisesti kerran viikossa liikunnallisten ja muiden mukavien yhteisten aktiviteettien muodossa. Ohjelmaan on kuulunut niin retkiluistelua, avantouintia, hohtokeilausta ja elokuvailtoja ja se koostetaan syksyllä purjehduskauden loputtua kaikille seuran juniorijäsenille sekä heidän vanhemmilleen jaettavalla äänestyksellä. Talviryhmään ei ole kiinteää kausimaksua, vaan vain tietyt keilauksen ja laskettelun kaltaiset ulkopuolisten tahojen tarjoamat maksulliset aktivitettit täytyy osallistujien kustantaa itse. Suurin osa Talviryhmän kokoontumisista pyritään kuitenkin pitämään maksuttomina.

Talvikaudella 2019 -2020 Talviryhmä kokoontuu tiistaisin kello 17:30 – 19:00. Toivomme Talviryhmään osallistuvilta tapahtumakohtaiset ilmoittatumiset Nimenhuutoon, josta löytyy myös lisätietoa tapahtumista sekä mahdolliset aikataulumuutokset ja hinnat.

Yhteystiedot

Juniorivastaava
Kivi Siik
044 599 5025
junioripaallikko(ät)taps.fi