Kurssit ja treenit

Ilmoittautuminen
Palautelomake

Purjehdusharrastuksen alkuun pääsee loistavasti alkeis- tai Zoom-kurssilta, minkä jälkeen seilausta voi jatkaa niin jatkokurssilla, Temppuryhmän viikoittaisissa harjoituksissa kuin kesäleirilläkin. Toimintaan mukaan ovat tervetulleita kaikki kuudesta kuuteentoista ikäiset 50 metrin uimataidon omaavat lapset ja nuoret. Seura tarjoaa kurssien ja harjoitusten ajaksi käyttöön jollan ja pelastusliivit. Mukaasi tarvitset vain vaihtovaatteet sekä halutessasi eväitä. Kaikki kurssilaiset liitetään seuran jäseniksi ja kuuluvat täten myös seuran ryhmävakuutuksen piiriin.

Vuosille 2018 ja 2019 junioritoimintaamme on myönnetty Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea.

Lisätietoa toiminnasta saat otsikoita klikkaamalla.

Alkeiskurssi

Alkeiskurssi on paras mahdollinen tapa aloittaa purjehdusharrastus! Kurssi on suunnattu pääosin 6 -11-vuotiaille uusille harrastajille. Yli 11-vuotiaille harrastajille suosittelemme Zoom-kurssia, mutta tarvittaessa Zoom-kurssin sijaan alkeiskurssille osallistuminenkin on mahdollista. Viikon mittaisen alkeiskurssin aikana opitaan kaikki jollapurjehduksen perusteet mahdollistaen harrastuksen jatkamisen Temppuryhmässä, jatkokurssilla, kesäleirillä – tai parhaassa tapauksessa näillä kaikilla! Oppiminen tapahtuu mukavasti porukalla rauhalliseen tahtiin uusiin kavereihin samalla tutustuen. Kurssilla on lajiliiton koulutuksen käyneitä ohjaajia aina vähintään yksi viittä harrastajaa kohden.

Kurssin hinta on 105 € kattaen viikon kurssin lisäksi pääsyn Temppuryhmän harjoituksiin kahdeksi kurssia seuraaviksi viikoiksi. Ilmoittautuminen alkeiskursseille tapahtuu pursiseuran nettikaupassa. Kaikkien kurssille osallistujien tulee olla myös seuran jäseniä. Osallistujat liitetään automaattisesti seuran jäseniksi kurssille ilmoittautumisen yhteydessä 20 € lisähintaan, mikäli jäsenyyttä ei vielä ole. Ilmoittauduthan kurssille viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Kesällä 2019 järjestetään kaksi alkeiskurssia. Kurssit ovat kokonaispituudeltaan 20 tuntia ja jakautuvat neljälle arkipäivälle. Kurssiajankohdat ovat:

 

 

Zoom-kurssi

Zoom-kurssi on 12 – 16-vuotiaille suunnattu alkeistason kurssi. Kurssilla käydään läpi samat asiat kuin alkeiskurssillakin, mutta opetusveneinä käytetään pääasiassa Zoom8-jollia purjehtijoiden iän ja fyysisen koon vuoksi. Zoom-kurssin jälkeen harrastus jatkuu alkeiskurssin tapaan Tempuryhmässä, jatkokurssilla ja kesäleirillä.

Kurssin hinta on 105 € kattaen viikon kurssin lisäksi pääsyn Temppuryhmän harjoituksiin kahdeksi kurssia seuraaviksi viikoiksi. Kaikkien kurssille osallistujien tulee olla myös seuran jäseniä. Osallistujat liitetään automaattisesti seuran jäseniksi kurssille ilmoittautumisen yhteydessä 20 € lisähintaan, mikäli jäsenyyttä ei vielä ole. Ilmoittautuminen Zoom-kurssille tapahtuu verkkokaupassa. Ilmoittauduthan viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Kesällä 2019 Zoom-kurssi järjestetään 10. – 14.6. kello 8 – 12.

Jatkokurssi

Jatkokurssilla jatketaan osallistujien purjehdustaitojen kehittämistä jo ennestään tuttujen kavereiden kanssa. Kurssille ovat tervetulleita kaikki alkeiskurssin käyneet.

Jatkokurssin hinta on 95 €, johon kuuluu kurssin lisäksi pääsy Temppuryhmän harjoituksiin kahdeksi kurssia seuraaviksi viikoiksi. Ilmoittautuminen jatkokursseille tapahtuu verkkokaupassa. Kaikkien kurssille osallistujien tulee olla myös seuran jäseniä. Osallistujat liitetään automaattisesti seuran jäseniksi kurssille ilmoittautumisen yhteydessä 20 € lisähintaan, mikäli jäsenyyttä ei vielä ole. Ilmoittauduthan viimeistään kurssia edeltävän viikon torstaina.

Jatkokursseja järjestetään kaksi kesällä 2019. Kurssien ajankohdat ovat:

Temppuryhmä

Temppuryhmä tarjoaa mahdollisuuden jatkaa harrastusta alkeiskurssin jälkeen läpi purjehduskauden tarjoten kaksi harjoituskertaa viikossa heti toukokuun alusta aivan syyskuun loppuun saakka. Temppuryhmän harjoitusten ohjelma mukautetaan aina osallistujien taitotason mukaiseksi myös toiveet huomioiden. Kurssien tapaisesti oppiminen tapahtuu hauskasti porukalla.

Temppuryhmän harjoitusajankohdat ovat maanantai ja torstai. Treenit alkavat kello 17 (purjehdusvaatetus yllä) loppuen kouluaikana kello 19 ja kesäloma-aikana kello 19:30. Lisäksi tiettyinä tiistaipäivinä osallistutaan hieman kauempana Näsinselällä yhdessä muiden Tampereen pursiseurojen kanssa järjestettäviin Junnu Cup -kilpailuharjoituksiin, joiden pituus riippuu tuulen voimakkuudesta. Tämän takia tiistaiharjoitukset saattavat hieman venyä ilmoitetun loppumisajankohdan yli. Arvion loppumisajankohdasta saa aina rannasta ennen vesillelähtöä ohjaajilta.

Temppuryhmään ilmoittautuminen tapahtuu verkkokaupassa.  Temppuryhmän hinta kuluvan kesän aikana viikkokurssin (Alkeis-, Jatko- tai Zoom-kurssin) tai Kesäleirin käyneille on 90 € (syötä ostaessa kuponki temppu90) ja pelkkään Temppuryhmään osallistuville 135 €. Kaikkien Temppuryhmän osallistujien tulee olla myös seuran jäseniä. Osallistujat liitetään automaattisesti seuran jäseniksi Temppuryhmään ilmoittautumisen yhteydessä 20 € lisähintaan, mikäli jäsenyyttä ei vielä ole.

Temppuryhmään osallistujat ilmoittavat harjoituskertakohtainen osallistumisensa Nimenhuuto-palvelussa viimeistään harjoituksia edeltävänä päivänä riittävän ohjaajamäärän varmistamiseksi sekä ohjelman räätälöimiseksi. Lisätietoa Nimenhuudosta täältä!

Kesäleiri

Ilmoittaudu
Kesän purjehduskauden kohokohta on 25. – 29.6. Ruovedellä, seuran Kesämäen retkitukikohdassa järjestettävä junioreiden kesäleiri. Vajaan viikon mittaisen leirin aikana muun muassa uidaan, purjehditaan, saunotaan, leikitään, pelataan ja urheillaan. Leirille ovat tervetulleita kaikki 50 m uimataitoiset Alkeiskurssin käyneet tai vastaavan taitotason omaavat. Leirin hinta on 120 € sisältäen aamu- ja iltapalat, kaksi lämmintä ruokaa päivässä sekä kuljetuksen lerille. Retkeilyhengen mukaisesti leirillä yövytään omissa tai leirikavereiden teltoissa. Sisarushinta saman talouden kahdelle lapselle on 95 € (syötä ostaessa kuponki leiri95) leiriläistä kohden. Kaikkien leirille osallistujien tulee olla myös seuran jäseniä. Osallistujat liitetään automaattisesti seuran jäseniksi leirille ilmoittautumisen yhteydessä 20 € lisähintaan, mikäli jäsenyyttä ei vielä ole. Ilmoittautuminen leirille on auki 14.6. asti verkkokaupassa. Leirille mahtuu ensimmäiset 30 ilmoittautunutta. Tarkat lisätiedot ja -ohjeet lähetetään ilmoittautujille sähköpostitse noin viikkoa ennen leiriä.

Talviryhmä

Talviryhmä tarjoaa purjehduskokemuksesta riippumatta kaikille seuran juniorijäsenille yhteisiä aktivitetteja läpi niin sanotun kovan veden kauden. Talviryhmä kokoontuu pääsääntöisesti kerran viikossa liikunnallisten ja muiden mukavien yhteisten aktiviteettien muodossa. Ohjelmaan on kuulunut niin retkiluistelua, avantouintia, hohtokeilausta ja elokuvailtoja ja se koostetaan syksyllä purjehduskauden loputtua kaikille seuran juniorijäsenille sekä heidän vanhemmilleen jaettavalla äänestyksellä. Talviryhmään ei ole kiinteää kausimaksua, vaan vain tietyt keilauksen ja laskettelun kaltaiset ulkopuolisten tahojen tarjoamat maksulliset aktivitettit täytyy osallistujien kustantaa itse. Suurin osa Talviryhmän kokoontumisista pyritään kuitenkin pitämään maksuttomina.

Talvikaudella 2019 -2020 Talviryhmä kokoontuu tiistaisin kello 17:30 – 19:00. Toivomme Talviryhmään osallistuvilta tapahtumakohtaiset ilmoittatumiset Nimenhuutoon, josta löytyy myös lisätietoa tapahtumista sekä mahdolliset aikataulumuutokset ja hinnat.

Yhteystiedot

Juniorivastaava
Kivi Siik
044 599 5025
junioripaallikko(ät)taps.fi